E – sanatatea

Sfaturi si stiri pentru si despre sanatatea TA!!!

REZIDENTIAT 2012 : Locuri si posturi Rezidentiat 2012 REZIDENTIAT 2012 : Locuri si posturi Rezidentiat 2012
Acest articol a fost citit de 3300 vizitatoriAnul acesta Ministerul Sanatatii organizeaza duminica, 25 noiembrie 2012, concurs national de intrare in rezidentiat pe loc... REZIDENTIAT 2012 : Locuri si posturi Rezidentiat 2012

Acest articol a fost citit de 3301 vizitatori

Anul acesta Ministerul Sanatatii organizeaza duminica, 25 noiembrie 2012, concurs national de intrare in rezidentiat pe loc si pe post in domeniile medicina, medicina dentara si farmacie. Concursul se desfasoara in Centrele Universitare Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara.

Concursul se desfăşoară în centrele universitare:

 • București: pentru posturile publicate în județele: Argeș, Brăila, București, Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Prahova, Teleorman, Tulcea și pentru locurile publicate în centrele universitare București și Constanța
 • Cluj-Napoca: pentru posturile publicate în județele: Alba, Bihor, Cluj, Maramureș, Sălaj, Satu Mare și pentru locurile publicate în centrele universitare Cluj-Napoca și Oradea
 • Craiova: pentru posturile publicate în județele: Brașov, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea și pentru locurile publicate în centrele universitare Craiova și Brașov
 • Iași: pentru posturile publicate în județele: Bacău, Botoșani, Galați, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui, Vrancea și pentru locurile publicate în centrele universitare Iași și Galați
 • Târgu Mureș: pentru posturile publicate în județele: Bistrița-Năsăud, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu și pentru locurile publicate în centrele universitare Tărgu Mureș și Sibiu
 • Timișoara: pentru posturile publicate în județele: Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș și pentru locurile publicate în centrele universitare Timișoara și Arad.
 •  Concursul se desfăşoară sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de 4 ore.
 •  Punctajul minim de promovare reprezintă 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu.
 •  Punctajul minim de promovare prevăzut la alin. (2) se calculează la nivelul fiecărui centru universitar în care se organizează concursul.
 • Ocuparea locurilor/posturilor  în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, pe fiecare centru universitar, în limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu în centrul universitar respectiv, alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu.
 • Medicii, medicii dentişti şi farmaciştii care devin rezidenţi pe locuri încheie un contract individual de muncă pe perioadă determinată, egală cu durata rezidenţiatului, cu unitatea sanitară la care au fost repartizate locurile pentru rezidenţiat.
 •  Medicii, medicii dentişti şi farmaciştii care devin rezidenţi pe post încheie contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată cu unitatea sanitară publică ce a publicat postul respectiv, cu respectarea prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului, cu modificările şi completările ulterioare.

Locuri Rezidentiat 2012

Next page

Pareri

 • Laura.Laura

  octombrie 12, 2012 #1 Specialist

  Cam putine locuri anul asta..

  Răspunde

 • Elena

  octombrie 8, 2012 #2 Specialist

  Deci trebuie sa merg la DSP Bucuresti? Centrul universitar este cel de la Bucuresti.
  Multumesc si o noapte buna!

  Răspunde

  • Elle

   octombrie 9, 2012 #3 Specialist

   Da acolo o sa aflii mai multe, dar sa te inarmezi cu multa rabdare caci oamenii de acolo nu sunt tocmai foarte amabili si sociabili 🙂
   Cu placere si bafta multa!

   Răspunde

 • Elena

  octombrie 8, 2012 #4 Specialist

  Buna, am 3 intrebari, daca ma poate ajuta cineva:
  – unde se depun actele de inscriere?
  – de unde se ia certificatul medical? eu am unul de la medicul psihiatru in care scrie ca sunt apt din punct de vedere fizic si psihic..
  – daca se poate duce o copie legalizata dupa adeverinta de licenta data de la facultate sau trebuie o copie simpla? Noua ne-au dat o singura adeverinta si cu asta trebuie sa ne descurcam (absolventi 2012)

  Multumesc!

  Răspunde

  • Elle

   octombrie 8, 2012 #5 Specialist

   Buna!
   Actele se depun la directia de sanatatea publica (DSP) din centrul universitar, unde te-ai hotarat sa dai examenul de rezidentiat sau de la ministerul sanatatii pentru Bucuresti.
   Certificatul medical se ia de la spital (psihiatrie si interne), intrebi la DSP ce spitale sunt pe lista celor care dau un astfel de aviz medical.
   Din cate stiu eu trebuie adeverinta in original..dar cum spuneam mai multe poti afla de la DSP.

   ps: spre ce centru universitar te indrepti?

   Cu multa placere!
   Multa bafta! 🙂

   Răspunde