E – sanatatea

Sfaturi si stiri pentru si despre sanatatea TA!!!

Remedii pentru aftele bucale Remedii pentru aftele bucale
Acest articol a fost citit de 20822 vizitatoriAftele bucale sunt ulcere superficiale sau profunde care pot apărea oriunde pe mucoasa cavității bucale. Sunt cele... Remedii pentru aftele bucale

Acest articol a fost citit de 20823 vizitatori

Aftele bucale sunt ulcere superficiale sau profunde care pot apărea oriunde pe mucoasa cavității bucale. Sunt cele mai întâlnite tipuri de ulcere bucale. Cel puțin una din 5 persoane dezvolta afte bucale într-un anumit stadiu al vieții sale .Se pare că femeile sunt afectate mai frecvent decât barbații. Aftele apar de obicei între vârstele de 10 și 40 de ani. Au un caracter recurent. Perioada de remisiune între apariția aftelor poate fi de zile, săptămâni, luni sau ani. Aftele vor apărea din ce in ce mai rar la vârsta adultă.

Aftele apar de obicei pe zonele mobile ale cavității bucale, cum ar fi limba sau fața internă a buzelor și obrajilor și la baza gingiilor. Ulcerul începe ca o umflatură mică roșie și sensibilă care dă senzația de arsură pentru intervalul de o zi. Aftele rupte sunt acoperite cu o membrană galbenă sau albă și marginite de un halou roșu.

Cu toții cunoaștem senzația dureroasă dată de afte. Astfel că, reducerea durerii și duratei ulcerării sunt țintele tratamentului.

Variantele de tratament sunt :

Preparatele pe bază de clorhexidină sunt foarte eficiente în tratarea aftelor : astfel avem o gamă largă de ape de gură, gen : Ossidenta cu aromă de cireșe/ mentă, Aslamed Apă de Gură cu Clorhexidină, Corsodyl .

Tot la capitolul preparate cu clorhexidină avem : comprimatele pentru supt Hexoraletten N – Indicate atât în tratarea durerilor în gât cât și a aftelor câte 1-3 comprimate de supt/ zi(adulți și copii peste 12 ani).

O substanță foarte eficace în tratarea aftelor este benzidamida . Această substanță se regăsește în preparate farmaceutice din gama Tantum Verde. Această gamă cumprinde :

Tantum Verde comprimate pentru supt indicate atât în tratarea durerilor în gât cât și a aftelor câte 1-3 comprimate de supt/ zi (adulți și copii peste 12 ani), Tantum Lemon comprimate pentru supt (varianta cu aromă de lămâie)

Next page

Pareri

 • nadia

  decembrie 15, 2012 #1 Specialist

  Fetita mea face periodic afte bucale si nu stiam decat de clasica glicerina. Multumesc pentru informatii.

  Răspunde

  • Elle

   decembrie 15, 2012 #2 Specialist

   Cu multa placere!
   Va mai asteptam pe la noi!

   Răspunde