E – sanatatea

Sfaturi si stiri pentru si despre sanatatea TA!!!

Medicamentul Distonocalm nu va fi disponibil în perioada următoare Medicamentul Distonocalm nu va fi disponibil în perioada următoare
Acest articol a fost citit de 1043 vizitatoriFoarte utila informatia furnizata de catre compania farmaceutica Zentiva, deoarece medicamentul Distonocalm se regaseste in tratamentul multor... Medicamentul Distonocalm nu va fi disponibil în perioada următoare

Acest articol a fost citit de 1044 vizitatori

Foarte utila informatia furnizata de catre compania farmaceutica Zentiva, deoarece medicamentul Distonocalm se regaseste in tratamentul multor pacienti. Astfel :

Medicamentul Distonocalm, produs de Zentiva, va lipsi de pe piață în perioada următoare. Compania a anunțat că Distonocalm se află în proces de autorizare la Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (ANMDM) într-o nouă formulă, din combinația căreia a fost exclus derivatul de ergot. Dosarul pentru noua formulă a fost depus spre evaluare în decembrie 2013.

Decizia companiei Zentiva România de a înregistra o nouă formulă Distonocalm vine după ce în 2013 Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) al Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA) a recomandat restricţionarea utilizării medicamentelor care conţin derivaţi de ergot pentru anumite indicații terapeutice, nu și pentru cele ale medicamentului Distonocalm. Recomandarea CHMP a condus la dificultăți de aprovizionare cu derivat de ergot și, în final, la epuizarea stocurilor de materie primă, ceea ce face imposibilă continuarea producției în formula actuală.

“Este important de menționat faptul că această situație nu a fost cauzată de probleme de calitate, eficiență sau siguranță a produsului. Indicațiile terapeutice pentru Distonocalm nu sunt incluse pe lista de restricții CHMP. Totodată, subliniem că nu este o decizie bazată pe rațiuni economice comerciale, așa cum poate s-ar putea crede, date fiind condițiile foarte dificile din piața farmaceutică. Regretăm neplăcerile provocate pacienților și comunității de profesioniști în sănătate și sperăm că reluarea producției în noua formulă se va face cât mai curând, după obținerea autorizării ANMDM”, a declarat Simona Cocoș, Director General Zentiva România.

Pareri

  • Daniel

    mai 8, 2016 #1 Specialist

    Eu l-as scoate definitiv din consum

    Răspunde