E – sanatatea

Sfaturi si stiri pentru si despre sanatatea TA!!!

Dicarbocalm Control 20 mg Dicarbocalm Control 20 mg
Acest articol a fost citit de 26605 vizitatori Daca pana acum Dicarbocalmul era un medicament OTC (care se elibereaza fara prescriptie medicala ) indicat in tratarea arsurilor... Dicarbocalm Control 20 mg

Acest articol a fost citit de 26606 vizitatori

 Daca pana acum Dicarbocalmul era un medicament OTC (care se elibereaza fara prescriptie medicala ) indicat in tratarea arsurilor gastrice, acum se pare ca a devenit un brand, caci firma producatoare Zentiva a lansat produsul Dicarbocalm Control.

Dicarbocalm Control contine substanta activa pantoprazol, care blocheaza „pompa” care produce acidul din stomac. In plus reduce cantitatea de acid din stomac.

Dicarbocalm Control este utilizat pentru tratamentul de scurta durata al simptomelor bolii de reflux(arsuri in capul pieptului, regurgitatie acida) la adulti.

Refluxul este intoarcerea acidului din stomac in esofag (tubul care face legatura intre cavitatea bucala si stomac), care se poate inflama si deveni dureros. Acesta va poate produce simptome cum sunt senzatie de arsura dureroasa in piept care iradiaza spre gat (pirozis) si un gust acid in gura (regurgitatie acida).

Este posibil ca simptomele de reflux acid sa se amelioreze dupa numai o zi de tratament cu Dicarbocalm Control, insa acest medicament nu este destinat ameliorarii rapide. Poate fi necesar sa luati comprimatele timp de 2-3 zile consecutiv pentru ameliorarea simptomelor.

Nu luati Dicarbocalm Control daca :

– sunteti alergic la pantoprazol, lecitina din soia sau la oricare dintre celelalte componente ale Dicarbocalm Control

– luati un medicament care contine atazanavir (pentru tratamentul infectiei cu HIV)

– aveti varsta sub 18 ani

– sunteti gravida sau alaptati

Aveti grija deosebita cand luati Dicarbocalm Control

Discutati mai intai cu medicul dumneavoastra :

– daca ati fost tratat pentru arsuri in capul pieptului sau indigestie continuu timp de 4 saptamani sau mai mult

– daca aveti varsta peste 55 de ani si luati tratament care poate fi eliberat fara prescriptie medicala in regim zilnic pentru indigestie

– daca aveti varsta peste 55 de ani si aveti simptome noi sau simptomele si-au modificat recent caracterul

– ati avut inainte ulcer gastric sau o intrerventie chirurgicala la nivelul stomacului

Next page

Inca nu exista pareri despre

Poti avea prima parere despre

Pareri