Acizii grași polinesaturați Omega 3

Am descoperit în ultimul timp, că suplimentele alimentare care au în compoziție acizi polinesaturați Omega 3 sunt la mare căutare în farmacii, drogherii sau plafare. Astfel pot spune că suplimentele cu Omega 3 au devenit un “must have” în rândul suplimentelor alimentare .

Acizii grași polinesaturați Omega 3 – mai sunt numiți de către specialiști și grăsimi “bune”- sunt esențiali pentru sănătatea organismului.

Trebuie punctat faptul că, acizii grași polinesaturați Omega 3 nu pot fi sintetizați de către organism, deci trebuie aduși dinafară, prin alimentație.

Unde găsim acizii grași polinesaturați Omega 3 ?

-grăsimea peștilor din apele oceanice reci

– uleiul de semințe de in și cânepă

-nuci

Uleiul de pește este cea mai importantă sursă de acizi grași polinesaturați Omega 3 : acidul eicosapentaenoic(EPA) și acidul decosahexaenoic (DHA).

Uleiul de pește și “grăsimile bune”

-Conținutul de acizi grași polinesaturați (grăsimi “bune”) EPA și DHA din uleiul de pește este factorul care determină puterea efectului protector al acestuia asupra sistemului cardiovascular.

-Acizii grași polinesaturați Omega 3 se găsesc în cantități mari îm toate speciile de pești ce trăiesc în ape adânci și reci (pește oceanic: macrou, ton, cod, somon, hering, sardină).

Efecte (ale acizilor grași polinesaturați Omega 3)

– Reducerea mortalității cardiovasculare (moartea cardiacă subită și riscul de infarct miocardic)

– Reducerea hipertensiunii arteriale

-Normalizarea ritmul cardiac și circulației sangvine

– Lărgirea vaselor sangvine

-Efect antiagregant plachetar

– Scăderea colesterolului total, scăderea valorile colesterolului “rău” LDL

– Creșterea valorii colesterolului “bun” HDL

– Scăderea nivelului seric al trigliceridelor

– Îmbunătățirea memoriei și atenției

– Dezvoltarea acuității vizuale

– Efect antiiflamator și antioxidant

În farmacie am întâlnit suplimente cu Omega 3 de la diferite firme, însă eu personal am încredere și recomand suplimentele cu Omega 3 de la DoppelHerz, care au diversificat gama Omega 3 prin :

-Ulei de Somon Omega 3 800 mg ce conține : 800 mg ulei de somon (18% acid eicosapentaenoic, 12% acid docosahexaenoic, total acizi grași Omega 3 – cel putin 30%), 12 mg vitamina E (40% din doza zilnica recomandată)- Doza recomandată : O capsulă de 2 ori pe zi cu o cantitate suficientă de apă.