Portia zilnica de sanatate si … inca ceva

Sfaturi si stiri pentru si despre sanatatea TA!!!

IN_LUPTA_CU_OSTEOPOR_36535

Reguli de administrare a medicamentelor antiosteoporoză

| 1 Comment

Acest articol a fost citit de 5615 vizitatori

Osteoporoza este o afecțiune gererală a scheletului caracterizată prin reducerea semnificativă sau pierderea rezistenței (solidității) oaselor ca urmare a scăderii masei osoase și deteriorării microarhitecturii țesutului osos, fapt care predispune individul la un risc crescut de facturi.

Se estimează că o femeie din patru și un bărbat din opt, peste vârsta de 50 de ani, suferă de osteoporoză.

Medicamente antiosteoporoza:

Actonel 35 SaptamanalRisendros 35, Risendronat 35, Lorine 35 mg, Osodens 35  : Se administreaza un comprimat saptamanal, in aceeasi zi a saptamanii.

Actonel 75 : Se administreaza Comprimatele de Actonel  75 mg trebuie luate in ACELEASI doua date consecutive ale fiecarei luni, de exemplu in zilele de 1 si 2 ale lunii, sau de 15 si 16. Luati comprimatul dumneavoastra de Actonel  75 mg cu cel putin 30 de minute inainte de ingerarea primului aliment sau bauturi (exceptand apa plata) sau de administrarea altui medicament din ziua respectiva.

Cum se administreaza medicamentele cu subtanta activa – acidul risendronicum :

Luati comprimatul stand in pozitie verticala (puteti sta in pozitie sezand sau in picioare), pentru a evita senzatia de arsura in capul pieptului. Inghititi comprimatul cu cel putin un pahar cu apa plata (120 ml). Nu luati comprimatul cu apa minerala sau cu alte bauturi decat apa plata. Inghititi comprimatul intreg. Nu il sugeti sau mestecati.
Nu va intindeti la orizontala cel putin 30 de minute dupa ce v-ati luat comprimatul

Cum se administreaza medicamentele cu subtanta activa – acidul ibandronicum

 
Luati un comprimat Bonviva 150 mg o data pe luna.  Alegeti o zi a lunii pe care v-o amintiti mai usor. Puteti alege fie aceeasi data (cum ar fi ziua 1 a fiecarei luni) sau aceeasi zi (cum ar fi prima Duminica a fiecarei luni) pentru a lua comprimatul Bonviva.  Luati comprimatul Bonviva la cel putin 6 ore dupa ce ati mancat sau baut ceva cu exceptia apei plate.  Luati comprimatul Bonviva: dupa ce va treziti dimineata si inainte de a manca sau bea altceva (pe stomacul gol).  Inghititi comprimatul cu un pahar plin cu apa plata (cel putin 180 ml). Nu luati comprimatul cu apa minerala, suc de fructe sau orice alte bauturi. Inghititi comprimatul intreg nu-l mestecati, nu-l zdrobiti si nu-l lasati sa se dizolve in gura. In urmatoarea ora (60 minute) dupa ce ati luat comprimatul: nu stati culcat, daca nu stati in pozitie vertical (in sezut sau in picioare), o cantitate de medicament poate sa ajunga inapoi in esofagul dumneavoastra; nu mancati nimic; nu beti nimic (cu exceptia apei plate daca va este sete); nu luati alte medicamente.  Dupa ce asteptat o ora, puteti manca si bea. Dupa ce ati mancat, puteti sa stati culcata, daca doriti, si puteti lua celelalte medicamente de care aveti nevoie. Nu luati comprimatul dumneavoastra inainte de culcare sau inainte de a va ridica din pat dimineata.

 • Acidum alendronicum (Fosamax 70 mg, Tevanat 70 mg) : se administreaza 1 tableta pe saptamana, preferabil la aceeasi ora.

Cum se administreaza medicamentele cu subtanta activa – acidul ibandronicum  

Trebuie administrate numai cu apa simpla, cu cel putin o jumatate de ora inainte de prima ingestie de alimente, lichide a zilei sau administrarea altor medicamente. Alte bauturi (inclusiv apa minerala), alimente si unele medicamente pot reduce absorbtia acidului alendronic. Pentru a facilita ajungerea in stomac si astfel evitarea iritatie esofagiene, acidul alendronic trebuie inghitit numai dupa ridicarea din pat cu un pahar plin cu apa, iar pacientul nu trebuie sa stea in pozitie culcata, timp de cel putin 30 de minute si pana dupa prima masa a zilei. Nu se administreaza comprimatul inainte de culcare sau inainte de ridicarea din pat dimineata.

 • Acidum alendronicum + Colecalciferolum (Fosavance 70/5600, Fosavance70/2800 ) : se administreaza 1 tableta pe saptamana, preferabil la aceeasi ora.

Cum se administreaza Fosavance 70/5600 si Fosavance 70/2800

Se administreaza doar cu apă (nu cu apă minerală) cu cel puţin 30 minute înaintea primului consum de alimente, băuturi sau a primei administrări a altor medicamente (incluzând antiacide, suplimente de calciu şi vitamine) din zi. Este posibil ca alte băuturi (incluzând apa minerală), alimente sau medicamente să reducă absorbţia acidului alendronic.  Trebuie înghiţit doar cu un pahar plin cu apă (nu mai puţin de 200 ml sau 7 fl.oz.), după trezirea de dimineaţă.  Trebuie inghitit intreg comprimatul intreg de Fosavance si nu trebuie sfaramat, mestecat sau lasat sa se dizolve in gura, din cauza posibilitatii de aparitie a ulceratiilor orofaringiane. Pacientul nu trebuie sa stea in pozitia culcata pana dupa prima masa a zilei si cel puţin 30 minute după ce au luat Fosavance. Fosavance nu trebuie administrat la culcare sau înaintea trezirii de dimineaţă.

 •  Strontium Ranelatum (Osseor) : Doza recomandată este un plic de 2 g pe zi.

Cum se administreaza Osseor  :

Se recomandă a se administra seara, la culcare, de preferat la cel puţin 2 ore după masa de seară. Dacă doriţi, puteţi să vă culcaţi imediat după ce aţi luat Osseor. Puneţi granulele conţinute într-un plic într-un pahar cu apă; Osseor poate interacţiona cu laptele sau produsele lactate, de aceea, pentru a fi siguri că va acţiona adecvat, este important ca acesta să se dizolve numai în apă. Medicul dumneavoastră vă poate prescrie administrarea de calciu şi vitamina D împreună cu Osseor. Calciul nu trebuie luat la culcare, în acelaşi timp cu Osseor.

Postari Similare:

facebook comments:

One Comment

 1. Am luat OSSEOR , un an de zile, deoarece cu BONVIVA,dupa 3 ani nu am avut rezultate de nici un fel ,adica spre pozitiv,ci doar stagnare. Dar nici cu OSSEOR !!, nu pot crede ca suntem doar niste cobai si incercam la nesfarsit niste medicamente scumpe, nici macar testate “a la longue”pe grupe de femei din tara noastra. Vrem ,nu vrem constitutia noastra este alta in raport cu a nemtoaicelor,frantuzoaicelor,negreselor, chinezoaicelor etc.
  Desigur si mamele sau bunicele noastre ajungeau la osteoporoza: cu ce se tratau???
  Nici acum dupa 4 ani de tratament, nu pot spune ca am avut ceva beneficii de pe urma tratamentelor si am 63 ani,ce voi face pe la 75 ani de exemplu, cu un organism imbuibat de strontiu si alte otravuri ?.Medicilor le e usor sa faca medicina pe “materialul pacientului”. In cazul asta si eu pot fi un medic excelent.
  Alte recomandari nu-ti dau, ci te “urmareste “anual sa vii tot la el, la consultatie, probabil are un coeficient din vanzarea produselor straine.
  Deci nu va recomand OSSEOR,nici atat , bani aruncati !

Leave a Reply

Required fields are marked *.