Portia zilnica de sanatate si … inca ceva

Sfaturi si stiri pentru si despre sanatatea TA!!!

turkeycarving_thumb-140x140

Cum tratam indigestia de Sarbatori ?

| 0 comments

Acest articol a fost citit de 4917 vizitatori

Cum tratam indigestia de Sarbatori ?

Tot romanul, se pregateste constiincios pentru Sarbatorile Pascale, care mai de care cu bucate alese si bine pregatite. Hypermarketurile sunt de cateva zile, pline pana la refuz, de romani dornici(si putin exagerati, trebuie sa recunoastem) sa cumpere cat mai multa mancare, de parca vine cel putin sfarsitul lumii.

Astfel, dupa zile pline de festin, de multe feluri de mancaruri in combinatii interzise (gen miel, drob si pasca- un exemplu bun de indigestie sigura)si asezonate cu bauturi carbogazoase si/sau alcoolice, se ajunge inevitabil la indigestii si disconfort gastro-intestinal.

Afla ce alte medicamente trebuie sa nu lipseasca din casa, de sarbatori.

Pentru cei gurmanzi sau pentru cei care se stiu cu probleme gastro-intestinale nu trebuie sa le lipseasa din casa suplimentele cu enzime digestive. Enzimele digestive ajuta realizarea digestiei si ne feresc de problemele gastrice datorate exceselor alimentare.

Astfel in timpul mesei copioase  sau imediat dupa masa, se poate administra : TrifermentDigenzym ForteBil PlusMezym ForteTry-EnzymesOx BillSanyzme sirop (acest produs este indicat si copiilor : Sugari (pana la varsta de un an) : 8-15 picaturi de 3 ori pe zi in timpul sau imediat dupa mese/Copii : o lingurita (5 ml) de 3 ori pe zi in timpul sau imediat dupa mese /Adulti : o lingura (15 ml) de 3 ori pe zi in timpul sau imediat dupa mese. )

Daca bucatele au fost imbietoare si am uitat de administrarea enzimelor digestive si deja s-a instalat indigestia, va trebui sa suportam manifestarile ei, sau  sa incercam sa combatem simptomele ei, prin administrarea de  medicamente specifice.

Printre manifestari enumeram : arsurile la nivelul abdomenul superior (popular- capul pieptului); pentru acest simptom putem administra un medicament antiacid, care neutralizeaza sucul gastric in exces, de exemplu Rennie, Dicarbocalm, Antacid, Gaviscon (comprimate masticabile sau sirop), Maalox (comprimate masticabile sau sirop), Almagel sirop.

Apoi pentru balonare incearcam Espumisan(Espumisan capsule de inghitit sau Espumisan Easy pliculete cu granule ), Carbune medicinal, SabSimplex comprimate masticabile, Gasex Himalaya comprimate, Linex/Linex Forte capsule sau MeteoSpasmyl capsule.

Iar daca in plus se adauga si constipatia putem folosi Dulcolax, Ciocolax, Gama Sennalax, Dulcopic picaturi, Tranzactiv sau Duphalac Sirop.

Cum tratam senzatia de greata, gustul amar la care se adauga si balonarea? Semnele cum ca am suparat si bila (popular- fierea ). Pentru aceasta trebuie sa avem in vedere : Anghirol, MagAnghinar(un Anghirol cu saruri de magneziu care ajuta digestia), Bilichol, Colebil, Rowachol, Fiobilin, Amrase.

Dacă nu sunteti adeptii medicamentelor, este posibil sa va ajute ceaiurile din plante.
Pentru diaree si greata este indicat ceaiul de menta asociat cu ceaiul de galbenele si musetel, find indicat sa se serveasca mai caldut si din inghitituri mici.
Contra balonarii se poate bea ceai de marar, anason, fenicul sau chimen iar impotriva constipatiei ceai de crusin, ceai verde sau ceai de senna.

Nu-mi mai ramane decat sa va doresc Paste fericit si ..cumpatat! 

Postari Similare:

facebook comments:

Leave a Reply

Required fields are marked *.