cupon_reducere1

Carduri și tichete cu reducere la medicamente

Acest articol a fost citit de 13839 vizitatori

Foarte mulți producători de medicamente au hotărât să vină în ajutorul pacientului, oferind carduri sau tichete cu o reducere mai mare sau mai mică asupra prețului medicamentului, în cadrul rețetelor compensate și nu numai. Astfel își fac produsele mai accesibile și mai căutate de către pacienți.

Pe de o parte, firmele producătoare printr-o strategie de marketing, se folosesc de cardurile și tichetele cu reducere pentru a-și promova produsele la medici și în farmacii. Iar pe de altă parte, pacienții sunt încântați de faptul că ajung să plătească mai puțin la rețete, în condițiile în care nici pensiile și nici salariile nu sunt îmbucurătoare în România de astăzi. În această situație, ambele părți sunt mulțumite.

Nu se poate afirma însă cu exactitate dacă produsele care sunt însoțite de reduceri sunt preferate de medici și pacienți pentru eficiența și eficacitatea lor, sau pentru faptul că prețul lor este considerabil mai mic. Ce vă pot spune este faptul că, în categoria medicamentelor însoțite de reduceri intră atât produse originale (unde prin intermediul reducerii se mai corectează din prețul ridicat) cât și produse generice (unde prin intermediul reducerii sunt promovate mai bine la medici și pacienți).

Astfel medicii specialiști pot elibera carduri cu reducere la medicamente pentru:

Seretide Spray-  50/100, 50/250, 50/500 ;

Symbicort Spray – 80/4,5, 160/4,5, 320/9 ;

Sortis comprimate – 10 mg și 20 mg ;

Corlentor comprimate – 5 mg, 7,5 mg ;

Bonviva comprimate -150mg ;

Duodart comprimate- 0,5/0,4 mg ;

Avamys spray – 27,5 µg ;
În cazul în care utilizați unul dintre medicamentele din lista de mai jos, solicitați tichetele cu reducere la medicii de familie sau medicii specialiști :

Solian comprimate 200 mg

Crestor comprimate – 5 mg, 10mg, 20 mg ;

Roxardio comprimate – 5 mg, 10mg, 20 mg ;

Nexium comprimate – 20 mg, 40 mg ;

27 thoughts on “Carduri și tichete cu reducere la medicamente”

  1. Reducerea se acordă pentru
   Sortis de 10 mg și este 33 de lei iar pentru
   Sortis de 20 mg este 65,20 de lei.
   Cardul se ia de la medicul specialist (cardiolog, de diabet etc.)

   Trebuie sa vă spun că, în ultimul timp s-a renunțat la card, iar Reducerea se acordă automat deoarece firma producătoare acordă reducerea printr-un discount oferit farmaciei. Astfel la orice rețetă cu Sortis de 10 mg sau 20 mg , orice farmacie ar trebuie să acorde reducerile enumerate mai sus.

   Cu multă plăcere !

 1. Puteti sa-mi spuneti ce farmacie din Botosani elibereaza Duodart cu reducerea facilitata de card ? Va multumesc.

  1. Nu am 100% siguranta, insa incercati la lanturile de farmacii : de exemplu Farmacia Dona sau Farmacia Sensiblu.
   Sper sa gasiti!
   Numai bine si astept raspuns pozitiv de la dvs.!

  1. Reducerea pentru Corlentor este oferita prin intermediul unui card. Card care se afla in posesia medicilor specialisti(de obicei cardiologi) sau medicilor de familie, in functie de relatia acestora cu reprezentantii Servier.
   Numai bine!

 2. Buna ziua. pentru Crestor as fi interesata sa stiu de unde pot procura cardul si ce reducere se acorda. Noi locuim in Constanta. Multumesc

  1. Medicul de familie si/sau medicul specialist acorda un Talon, in care se regaseste un card(mai multe detalii in postul meu Tichetele de la Crestor inlocuite cu carduri).
   Cu multa placere!

 3. buna seara, va rog sa-mi raspunde-ti de unde pot primii cardul de reducere pentru ca utilizez bonviva de 4 ani si acum nu prea maiimi permit dar il cumpar cu reducerea ce se ofera pensionarilor dar tot costa destul de mult pentru pensia mea care nu este indestulatoara la fel ca a multor pensionari .multumesc

  1. Buna seara!
   De obicei medicul specialist are cardurile de fidelitate, astfel ca atunci cand mergeti sa reinnoiti scrisoarea medicala ii puteti solicita medicului cardul cu reducere pentru Bonviva.
   Sunt si cazuri cand si medicii de familie dispun de carduri cu reducere pentru medicamente.
   Cu multa placere!

   1. Buna ziua,

    Ce fel de medic specialist are card de reducere Bonviva? Mama mea cauta de o gramada de vreme un astfel de medic si nu a gasit nici unul…Medicul de familie nu a putut sa o ajute…
    Puteti sa ne dati un sfat / recomandare?

    Multumesc anticipat,
    Monica

    1. Eu stiu ca de obicei medicul specialist (reumatolog sau endocrinolog) emite acest card.
     Incercati cu un telefon la reprezentanta firmei producatoare din Bucuresti : Roche Romania Corporate Affairs Department Telefon : 021.206.47.01. Solicitati sa va indrume ei spre un reprezentant medical din orasul unde locuiti, si acesta la randu lui spre un medic specialist din orasul dumneavoastra care are in posesie carduri de Bonviva.

 4. Buna seara,
  as dori sa stiu daca aceste carduri sunt valabile pentru o singura reteta sau odata primit el este valabil pentru mai multe retete. Ma intereseaza in special cardul pentru Spiriva. Va multumesc!

  1. Cardul odata primit de catre pacient, este valabil luni nenumarate la rand, valabilitate fiind hotarata de producatorii medicamentului pe care cardul il reprezinta.
   Ce trebuie mentionat, este faptul ca fiecare pacient are propriul sau card si acesta nu se poate transmite de la o persoana la alta.
   Astfel dumneavoastra pe fiecare luna, imediat ce primiti reteta compensata de la medicul de familie/ specialist, mergeti impreuna cu aceasta si cardul de la Spiriva la farmacie. Acolo trebuie sa mentionati, inca de la inceput, ca aveti card la Spiriva (deoarece am intalnit cazuri cand farmacistul nu intreaba pacientul daca are sau nu card, iar acesta din urma pierde din vedere ca are un card care i-ar putea oferi o reducere si astfel se pierde reducere).
   Sper ca v-am oferit lamuririle solicitate!

 5. buna ziua.cum si pe ce site pot sa -mi fac cont pt a raporta si a putea elibera pradaxa cu reducere de 50%?multumesc anticipat

  1. Se raporteaza in acelasi mod ca si cardurile de la Spiriva, caci sunt facute de aceeasi firma Boehringer Ingelheim.
   Pentru mai multe informatii incercati la firma Boehringer Ingelheim RCV GmbH & CO KG Viena – Sucursala Bucuresti, la Telefon 021/302 28 00

   Cu multa placere!

 6. buna seara !!! cum pot sa intru in posesia unui nou card pt SPIRIVA? am avut unul si mi a fost furata geanta din cabinet cu toate actele si am in grije o domna de 92 de ani si doresc sa pot sa intru in posesia unuia cat mai repede, va multumesc orice ce sfat este bine venit..

  1. Medicul specialist elibereaza de obicei aceste carduri, incercati totusi si la medicul dumneavoastra de familie, posibil sa va poata procura unul, sau va poate pune in legatura cu vreun reprezentant medical al produsului Spiriva sau al firmei BOEHRINGER INGELHEIM PHARMA.
   Numai bine!

Lasa un comentariu