E – sanatatea

Sfaturi si stiri pentru si despre sanatatea TA!!!

Betabioptal picături oftalmice sau nazale/auriculare? Betabioptal picături oftalmice sau nazale/auriculare?
Acest articol a fost citit de 99719 vizitatoriBetabioptalul picături este încadrat, conform nomenclatorului de medicamente (lista tuturor medicamentelor) în grupa : produse oftalmologice, având... Betabioptal picături oftalmice sau nazale/auriculare?

Acest articol a fost citit de 99720 vizitatori

Betabioptalul picături este încadrat, conform nomenclatorului de medicamente (lista tuturor medicamentelor) în grupa : produse oftalmologice, având în compoziție o combinație între un corticosteroid (Betametazona) şi un antibiotic (Cloramfenicol).

Bun.. până aici nimic nelalocul lui.

Ce trebuie să știe pacienții, este faptul că medicii ÎNTRADEVAR recomandă Betapiotalul și pentru administrarea intranazală și de ce nu și cea auriculară (adică în ureche). Medicii fac această recomandare, deoarece Betabioptalul întrunește toate condițiile unui preparat complex ce conține un antibiotic cu spectru larg și un antiiflamator eficient. Și în plus, se merge pe premisa că dacă este indicat a se administra intraocular (știindu-se faptul că ochiul este unul dintre cele mai sensibile organe), astfel îndeplinește importante condiții de sterilitate, ph, izotonicitate și deci este indicat și pentru calea nazală sau cea auriculară.

Prin urmare, Betabioptal soluție este indicat și pentru administrarea INTRANAZALĂ și pentru administrarea INTRAAURICULARĂ (în ureche).

Fac acest post cu precizarea de rigoare, deoarece ne-am săturat să ni se întoarcă pacienții nedumeriți cu produsul în farmacie, spunând că s-a produs o greșeală, că trebuiau picături pentru nas/ureche NU pentru ochi ! Asta în condițiile în care mulți sunt puși în temă, odată cu explicațiile referitoare la doze, mod de administrare.
este un produs destinat aplicării la nivelul ochiului

 • Petrea Marian

  March 14, 2017 #1 Specialist

  Buna ziua , la in baietel de 3 ani , cate picaturi trebuie sa-i dau ???
  Va multumesc mult

  Reply

  • Petrea Marian

   March 14, 2017 #2 Specialist

   Pentru nas . . .

   Reply

  • Elle

   March 14, 2017 #3 Specialist

   1-2 picaturi in fiecare nara, de 3 ori pe zi.

   Reply

 • Elena

  October 12, 2014 #4 Specialist

  Preparatele administrate pe mucoasa nazala nu trebuie sa fie sterile. Sterilitatea este o conditie obligatorie pentru preparatele oftalmice.

  Reply

  • Elle

   October 19, 2014 #5 Specialist

   Sa inteleg ca este un dezavantaj daca preparatele destinate administrarii intranazal sunt sterile? Sau de unde pana unde comentariul tau? Am zis eu ca este imperativ obligatoriu sa fie sterile?

   Reply

 • catalina

  September 8, 2011 #6 Specialist

  intr-adevar picaturile se pot folosi si pe celelalte cai….insa nu degeaba se utilizeaza preparate cu un pH special pentru fiecare, ca sa nu mai zic de excipientii utilizati, diferiti de altfel pentru fiecare cale de administrare….oftalmica….cu particularitatile ei(ca asa cum e enuntat mai sus….ar putea fi luata de referinta….ca pentru ea conditiile de calitate sunt mai riguroase, nu? desi nu e adevarat, pentru ca poate izotonia corespunde…dar in rest nu prea)si celelalte….insa probabil substantele active…in masura in care se absorb local…isi fac treaba; si banuiesc ca nu va veni nimeni inapoi sa spuna ca l-a usturat putin la administrare nazala…sau mai stiu eu ce inconvenient ar putea aparea…. zi buna!!

  Reply

  • Elle

   September 8, 2011 #7 Specialist

   Bun..concluzia postului dumneavoastra care este?Caci vorbe sunt multe..
   Eu am afirmat ca din moment ce Betabioptalul se administreaza oftalmic, poate fi administrat si intranazal, deoarece atat antibioticul, cat si antiiflamatorul se absorb bine prin mucoasa nazala(vezi Ophtamesone picaturi- contine betametazona sau picaturile pentru nas cu Cloramfenicol preparate in farmacie) si excipientii (umidifianti, corectori de ph) se regasesc si in compozitia altor picaturi pentru nas.
   Si in plus exista in farmacii solutii cu dubla sau chiar tripla administrare(ma refer la calea de administrare) : de ex. Ophtamesone/Opthamesone N – conform prospectului sau se administreaza intraocular, intranazal si intraauricular, Garasone – intraocular si intraauricular, Nostamine- intranazal si intraocular si asa mai departe.

   Reply

   • Andra

    July 8, 2013 #8 Specialist

    …EU VAD LUCRURILE MAI SIMPLU SI MAI CORECT.
    1.PICATURILE OCULARE SUNT DOAR PENTRU OCHII IN NICIUN PROSPECT NU SCRIE CA LE POTI FOLOSII SI PENTRU URECHII SAU PENTRU NAS.
    2. PICATURILE AURICULARE LA FEL CITITI PROSPECTELE NU SE FOLOSESC PENTRU OCHII,
    3. PICATURILE PENTRU NAS SUNT CU TOTUL ALTCEVA…..FIECARE ARE INDICATII CLARE IN PROSPECT,STIM CU TOTII CA INNAINTE DE A SE LANSA PE PIATA FERMACEUTICA UN PRODUS…ESTE TESTAT …PE FIECARE CALE DE ADMINISTRARE SEPARAT…..NU FACETI EXPERIMENTE PE CEI DRAGI VOUA CAUTA-TI CA VETI GASI .

    Reply

    • Elle

     July 11, 2013 #9 Specialist

     Andra draga mea,
     – in primul rand as aprecia sa nu mai folosesti majusculele in postarile tale si inainte de a posta am sa te rog sa iti corectezi greselile de ortografie
     – in al doilea rand : poti sta linistita, caci nu este nimic eronat in postul meu
     – in al treilea rand : intradevar in prospectul Betabioptal nu este precizat faptul ca se pot administra si intranazal, deoarece asa a dorit producatorul sa fie categorisit : picaturi oftalmice. Aceste picaturi contin un antibiotic, un antiinflamator si excipienti care se absorb foarte bine prin mucoasa nazala, iar picaturile nazale trebuie sa indeplineasca o serie de conditii : sa nu irite mucoasa nazala, sa fie sterile, PH: 6-7.5, lucruri care sunt indeplinite.

     Reply

     • Diana

      July 18, 2013 #10 Specialist

      Intr-adevar, Betabioptal se foloseste si intranazal. Fetitei mele i-a recomandat d-na dr. Marginas, unul dintre cei mai buni medici Orl pediatri din Brasov.